Ridning i naturen

Ridning i naturen - for langt de fleste er islandshesten først og fremmest en ”skovturshest”. En god ven, der f.eks. gerne deler en tidlig morgenstund i den nyudsprungne bøgeskov - alene med sin rytter - mens nattergalen synger og rådyrene springer.


Naturen, som hestene har levet i gennem århundreder, har gjort dem sunde og hårdføre. Islændingenes krav til et alsidigt transportdyr i det uvejsomme terræn har skabt en usædvanlig pålidelig, stærk og behagelig ridehest, der er utrolig sikker på benene og med masser af temperament og løbevilje.


Den islandske hest er først og fremmest en brugshest, hvor den største vægt lægges på gode rideegenskaber. Den skal være modig og selvstændig, villig og samarbejdsvillig. Den skal være nem at holde og må have god tilpasningsevne og, frem for alt, et godt sind.


I tæt samarbejde med Dansk Ride Forbund har Dansk Islandshesteforening gennem hele 2017 drøftet mulighederne og potentialet for en øget indsats for ridning i naturen. Det har udmøntet sig i projektet ”NATURSPOR – Ridning i naturen”, hvis hensigt er at skabe forbedret adgang for rytteres udfoldelsesmuligheder i naturen.


Projekt ”NATURSPOR – Ridning i naturen” skal sikre øget adgang for ryttere til naturområder som skove, strande og andre natur-arealer, herunder også private skovområder. Projektet har også til formål at arbejde for længere og mere sammenhængende rideruter i Danmark. Desuden igangsættes udviklingen af en landsdækkende ride-app med information om fx parkeringsmuligheder, rideruter og sværhedsgrader, samt igangsætning af lokale naturridnings-netværk med omdrejningspunkt i de over 500 lokalklubber, som er tilknyttet DI eller DRF. Heri ligger der planer om uddannelse af lokale rideguider, som kan være med til at udbrede naturridning.


Danmarks Idrætsforbund og Dansk Ride Forbund har udpegede Dansk Islandshesteforening til at varetage projekt ”NATURSPOR – Ridning i naturen” i de kommende 4 år. Med ansvaret fulgte en bevilling med bidrag fra alle tre forbund til ansættelse af en projektleder. Denne projektleder er fundet og ansat pr. 1. februar 2018 og har kontor i Dansk Islandshesteforenings sekretariat.


Det bliver spændende at følge arbejdet.


Læs mere HER

Diverse dokumenter vedr. ridning i naturen. F.eks. høringssvar ifm NNP mv.