Om Tölta

Tölta er en mindre lokalklub under Dansk Islandshesteforening og blev stiftet i 1981.


Vi er pt. omkring 50 personlige medlemmer - langt de fleste medlemmer er over 18 år.


Töltas baneanlæg ligger på Glasvejen i Vestermarie Plantage. Her har vi en ca. 200 m ovalbane og en 20x40 m dressurbane samt klubhus og staldfaciliteter.


Töltas arrangementer er ofte tilrettelagt således, at hele familien kan deltage.


Vi har pt. 2, der tilbyder undervisning på banen efter aftale (se kontaktoplysninger under Undervisning), og der bliver et par gange om året arrangeret kurser med underviser ovrefra.


Der er gennem årene arrangeret kurser både i klubregi og i privat regi - både på Töltas bane, ude på private baner og/eller i ridehaller - hvor man har kunnet melde sig til.


Bestyrelsen er meget lydhøre for medlemmer, som har ønsker om at der laves forskellige tiltag for alle medlemmer - f.eks. medlemsmøder med forskellige temaer.


Medlemmer tager også selv initiativ til at lave noget for sig selv og hinanden. F.eks. kan der aftales nogle springtræningsaftener, hvor man mødes på banen og hjælper hinanden med at sætte lidt spring op. Det er nemlig ikke smart at springe, når man er alene på banen.


Der kan også laves noget fællestræning på banen - hvor der bl.a. trænes i at ride flere på banen ad gangen, og man kigger på hinanden og hestene og giver gode råd.


Vi har i klubben nogle faste og traditionsrige ture:


Året blev tidligere startet med en ”Lumumbatur” i januar/februar på Raghammer Odde. Det er endnu vinter i disse måneder, hvilket retfærdiggør indtagelse af denne gode drik i termoregulerende øjemed. Turen, som kræver tilladelse fra militæret, da den foregår på deres område, blev sidst forsøgt gennemført i 2016, hvor der desværre ikke var tilslutning, så den er pt. sat på pause.

I stedet starter vi nu året med "Nytårskur", hvor vi hygger og har det sjovt med vores heste.


April måned byder på en ”Anemonetur”.


I maj/juni har vi som regel et baneåbningsarrangement. Her hygger vi og har det sjovt. Der afsluttes med fællesspisning omkring grillen.


Sommerperioden er en stille tid, som er præget af ferietid.

I september har vi de sidste par år haft en hyggedag på banen med lidt konkurrence i diverse discipliner - herunder ringridning og øltölt.


I november rides der ”Hubertustur”, hvor man følger jagten fra sidelinjen.


December byder på en ”Gløggtur” fra Töltas baneanlæg. Som navnet antyder, afsluttes denne tur med gløgg og æbleskiver i skurvognen.


Følg med på klubbens hjemmeside, hvor spontane ture og andre tiltag bliver annonceret.