2021-arkiv

Her kan du læse tidligere nyheder fra 2021


30. december 2021

Årets sidste opdatering med en reminder om, at der rides "Lumumbatur" fra banen søndag, den 9. januar 2022. Hvis du vil med, skal du tilmelde dig til Lene på mobil 20 29 54 60 senest 3 dage før, så vi kan købe ind til forplejningen efter turen.

Bestyrelsen vil gerne ønske alle 2- og 4-benede et rigtigt godt og sundt nytår med håbet om, at vi kan ses noget mere i 2022.


8. december 2021:
Så nærmer vi os årets gløggtur, som finder sted på søndag. Har du husket at tilmelde dig - også hvis du kommer uden hest?
Vi vil gerne have din tilmelding til Helle SENEST torsdag (9. december) da vi gerne skal have indkøbt både gløgg og æbleskiver, så der er nok til alle fremmødte.


Bestyrelsen holdt møde sidst i november, hvor vi aftalte både en gløggtur og en lumumbatur. Læs mere i det blad, som du har fået tilsendt den 29. november. I dette blad finder du også INDKALDELSEN til generalforsamlingen, som finder sted den 15. februar 2022. 

Og så prøver vi at hoppe med på bølgen med online-foredrag. Der er lavet aftaler med en dygtig, ung stævne- og kåringsrytter, som pt. er under uddannelse på Hólar.


Nærmere om disse foredrag vil blive udsendt i et nyhedsbrev i det nye år.


15. november 2021:

Anna kom som planlagt og underviste på Töltabanen den sidste søndag i september, derefter gik vi på "vintertid", så næste undervisning - søndag, den 31. oktober foregik i MBR's ridehal.

Første søndag i advent - den 28. november - kommer Anna for sidste gang i år. Vi skal igen være i MBR's ridehal, hvor der vil være kaffe i rytterstuen, hvor man kan følge undervisningen med lyd gennem højttaler.

Der er endnu en plads ledig, så kontakt Helle, hvis den skal være din.

Nye datoer i 2022 er på vej - som noget nyt, kommer Anna en søndag i februar, hvor der står behandlinger på programmet - altså ingen undervisning. Læs mere i årets sidste blad, som skulle blive udsendt omkring 1. december.

I næste uge holder bestyrelsen møde, hvor vi skal prøve at få gang i aktiviteterne igen. Tænker, at første aktivitet bliver en Gløggtur, men mere om dette kommer efter bestyrelsesmødet.


21. september 2021:

Så har vi igen modtaget en mail fra BRKs skovfoged om, at der i ugerne 38, 39 og 40 vil være militære aktiviteter i Vestermarie Plantage. 
Pas på jer selv og jeres heste.


3. september 2021:

Skal du med på SENSOMMERTUR ved Rønne?
Else F. Poulsen, som sidste år var nødt til at aflyse den løvfaldstur, hun havde planlagt i det område, hvor hun til dagligt rider - nemlig inde ved Rønne, hvor der både er skov og strand - har inviteret på en sensommertur 

SØNDAG, DEN 19. SEPTEMBER 2021 kl. 10.00 - mødestedet er P-pladsen ved Strandvejen, Rønne - overfor Hestepension Birkely - se kortudsnittet til højre, hvor 
P-pladsen er markeret med en stjerne.

Else bager kage og tager kaffe/te med, så du skal blot medbringe din hest og hestens udstyr, dig selv og dit gode humør,så venter der en dejlig tur. Varighed ca. 2 timer.


Tilmelding direkte til Else, som også kan svare på evt. spørgsmål.

Se kontaktoplysninger i den medlemsliste, du netop har modtaget med det nye Tölta-Nyt.


29. august 2021:

Så er vi klar på banen med en våd undervisningssøndag. Desværre startede dagen med en sygemelding, så der kan blive tale om lidt ændringer i tidsplanen i løbet af dagen. Vi må tage det, som det kommer.


Banen er lukket for anden træning i hvert fald indtil ca 16-tiden, alt efter vejr og vind.


God søndag derude 🙂


12. august 2021:

Der er i dag udsendt opkrævning for Annas næste besøg, som finder sted søndag, den 29. august 2021.

Som tidligere skrevet var der allerede tilmeldt mange til de sidste 3 dage i år et par timer efter nyhedsbrevet var udsendt. Der er stadig en enkelt ledig tid den 29. august, så hvis du vil med, skal du skynde dig at kontakte Helle.

I oktober kommer Anna søndag, den 31. og årets sidste besøg bliver søndag, den 28. november 2021. Det ser ud til, at der er rift om pladserne til de 2 sidste gange, men der oprettes venteliste, så der er en chance ved evt. afbud.


5. august 2021:

Helle har fået nye tider af Anna. Så vi har i dag sendt nyhedsbrev ud med de datoer, vi kender indtil videre. Læs nyhedsbrevet HER.

Søndag, den 29. august 2021 bliver Annas første besøg efter sommerferien, et par timer efter nyhedsbrevet var udsendt var de 6 pladser besat på alle 3 undervisningsdatoer, så hvis du vil med, skal du skynde dig at kontakte Helle.

September bliver der ingen undervisning, og datoen i oktober er endnu ikke fastlagt, men årets sidste besøg af Anna bliver søndag, den 28. november 2021.


26. juni 2021:

Der var igen lidt udfordringer med at få tiderne for morgendagens undervisning (27. juni) til at gå op med rytternes ønsker, så en del af  undervisning og behandling af heste foregår på Munkhøj.


Undervisningen foregår derfor på Töltabanen fra ca. kl. 10.00 til omkring middag. Det betyder, at der er lukket for al anden træning i tiden mellem kl. 09.00 og 12.00.

Derefter rykker vi til Munkhøj, hvor tilskuere stadig er velkomne.


21. juni 2021:

Også på søndag er tidsplanen fyldt, når Anna underviser på banen.
Der undervises på banen indtil omkring kl. 15, resten af tiderne er booket til behandling af heste.
Banen er lukket for al anden træning fra kl. 09.00 til ca. kl. 15.00.


20. maj 2021:

Alle pladser er fyldt, når Anna kommer igen på søndag, den 23. maj (Pinsesøndag). Der var

lidt udfordringer med at få alle tider til at gå op, men det blev løst ved, at eftermiddagens

undervisning og behandling af heste foregår på Munkhøj.

Så der undervises fra ca. kl. 10 til ca. kl. 13 på Töltabanen. Banen er således lukket for

al anden træning fra kl. 09.00 til ca. kl. 13.00


15. maj 2021:

Bestyrelsen har holdt sit første møde siden februar 2020 - referat er lagt op HER.


Der er stadig ledige eftermiddagspladser til undervisningen den 23. maj (Pinsesøndag)

samt den 27. juni. Vi fylder gerne op med ikke-medlemmer. 

Pris for 1 lektion (a 30 min.) er hhv. kr. 500 (medlemmer) og kr. 600 (ikke-medlemmer).


Da Tölta i år har 40 års jubilæum, er vi glade for, at landet er ved at åbne sig mere og mere, så vi satser på at kunne afholde et jubilæumsarrangement med grillhygge på banen i slutningen af august. Vi hører gerne fra medlemmerne, hvis I har idéer, som I vil være med til at arrangere. 


12. april 2021:

Vi krydser fingre for, at TV2 Vejrets prognose holder:

For den siger, at vejret bliver godt på søndag, når Anna kommer og skal undervise

på vores baneanlæg. Dog ikke helt så varmt, som på landskortet. Lokalt skulle vi få 

temperatur omkring de 5-7 gr. - men tørt.

Vi havde satset på ridehal, men pga. smitterisiko med Herpes, har DRF lukket alle 

for alle aktiviteter - herunder undervisning - i ridehallerne over hele landet.


Derfor skal vi være ude - uanset vejret. Og banen er lukket for anden ridning/træning den 18. april 2021 ml. kl. 09.00 og 17.30.
Alle deltagere har fået tidsplan tilsendt.


Vi følger alle forholdsregler og anvisninger for at undgå evt smittespredning.


Holdet på søndag er fyldt, men der er endnu pladser på de planlagte søndage i hhv. maj og juni. Kontakt Helle Morell, hvis du er interesseret i undervisning med dygtige Anna Stenbeck, som underviser både på svensk og engelsk.


31. marts 2021:

Det er næsten ikke til at bære, at når vi er i gang med genåbningen af vores land, så bliver hesteverdenen ramt af en alvorlig virus, som lukker arrangementer ned. Den alvorlige Herpes-virus, som vi har læst om, da den ramte en masse heste - også danske heste - til et større stævne i Spanien, er desværre kommet med hjem i bagagen. Derfor har DRF lukket ned for ALLE stævner mv. indtil den 26. april 2021. Også DI's bygningsbedømmelse i Herning er aflyst, så det er alt sammen meget trist.

Læs mere på dette NYHEDSBREV, som Dansk Islandshesteforening udsendte i går, og vær opmærksom på at undgå smittespredningen. Pas godt på jeres heste.

Vi satser på, at vi kan gennemføre vores undervisning med Anna den 18. april og håber på godt vejr, da noget kunne tyde på, at vi skal være ude i det fri på Töltas bane.

Rigtig god påske til jer alle.


12. marts 2021:
Det er nu ca. et par uger siden, at samtlige medlemmer fik tilsendt årets første Tölta-Nyt. Der sker stadig ikke så meget i klubben, men vi håber, at vi i næste måned kan tage hul på en ny omgang undervisning med Anna Stenbeck. Så kig i bladet og meld dig til hos Helle (hvis du ikke allerede har gjort det).

Og vi krydser fingre for, at vi snart kan ses noget mere. Det ser i hvert fald ud til, at det lysner forude mht. genåbning af landet.

Pas på jer selv derude.


2. januar 2021:

Velkommen til et nyt - og forhåbentlig bedre - år. Der er udsendt nyhedsbrev til samtlige medlemmer, idet bestyrelsen overvejer at springe årets generalforsamling over, da vi stadig har udfordringer med covid-19, hvor restriktioner og anbefalinger gør det meget svært at afholde en generalforsamling.