2020-arkiv

Her kan du læse tidligere nyheder fra 2020


6. december 2020:

Årets sidste blad skulle gerne være ankommet i alle medlemmers mailboks. I bladet kan du bl.a. læse, at bestyrelsen har besluttet at give alle nuværende medlemmer en julegave i form af gratis medlemskab i 2021. Det betyder, at alle, som var medlemmer pr. 1. november 2020 ikke skal betale kontingent i det nye år. Så hvis du har sat dit Tölta-kontingent som fast betaling i banken, skal du huske at slette betalingen for 2021.


Bestyrelsen ønsker alle medlemmer og følgere en rigtig glædelig jul samt et lykkebringende nytår.


På gensyn i 2021, hvor vi håber, at hverdagen vender tilbage som før, vi hørte om COVID-19 med alt, hvad denne virus førte med sig.


21. november 2020:

Undervisningen i morgen er AFLYST


Pga. storm er Annas planlagte ankomst og afgang med færgen fra og til Ystad aflyst/ændret, så vi er nødt til at aflyse. De berørte medlemmer har fået direkte besked.

I løbet af vinteren vil Helle og Anna planlægge nye datoer for foråret 2021.

Årets sidste blad forventes udsendt omkring den 1. december 2020. Bidrag til bladet modtages gerne.


18. november 2020:

På søndag kommer Anna Stenbeck for sidste gang i år for at undervise. Vi skal være i ridehallen i Aakirkeby, men pga. gældende COVID-19-restriktioner samt BRK's anbefalinger, må vi henstille til, at der ikke kommer publikum denne gang. Så undgår vi nemlig, at vi bliver for mange på én gang i ridehallen.

Vi håber på, at alt er blevet mere normaliseret til foråret, hvor vi regner med at vi igen kan lokke Anna herover. Men følg med her på hjemmesiden og/eller Facebook.

22. september 2020:

Husk, det er på søndag, at der er undervisning på Töltas baneanlæg, hvorfor banen er lukket for al anden ridning/træning i tidsrummet kl. 09.00 til ca. kl. 18.00. Der rides fra kl. 10.30 og tilskuere er meget velkomne.


26. august 2020:


Dansk Islandshesteforening har sendt os en rigtig god nyhed. Vi håber, Friluftsrådet kan få held med disse planer omkring bedre adgang til at ride i naturen i Danmark. Læs mere via det indsatte link: 


Bedre adgang i naturen10. august 2020:

Der er kommet sommer over Bornholm nu, hvor skolerne starter igen efter ferien. Det er næsten for varmt til at ride i dagtimerne.

I dag er der udsendt opkrævning til de, som har tilmeldt sig undervisningen, når Anna Stenbeck næste gang besøger vores baneanlæg.

Til undervisningen den 27. september 2020 er der fyldt op, men der er i skrivende stund stadig ledige pladser, når Anna kommer i oktober og november. Så meld dig til Helle, hvis du er interesseret i at være med.


22. juni 2020:
Et medlem er blevet forhindret i at udnytte sine 2 pladser på undervisningen på søndag, den 28. juni, så hun vil meget gerne sælge sine 2 pladser. Er du interesseret, så skriv hurtigst muligt til toltanyt@gmail.com og få kontaktoplysninger, så I selv kan aftale nærmere.

Som noget nyt, vil det også være muligt at deltage i undervisningen med Anna Stenbeck, selv om du ikke er medlem af Tölta. Dog vil du i så fald skulle betale et gæstekontingent på banen (kr. 25). 

Husk at banen på søndag er lukket for al anden træning i tidsrummet fra kl. 08.00 til ca. kl. 17.30 pga. undervisning.

Vi skal stadig alle passe på os selv og hinanden, og vi skal følge de gældende retningslinjer.

Da det er eneundervisning, burde vi ikke blive flere på banen, end vi kan overholde det nugældende forsamlingsforbud, hvor vi maks. må være 50 prs. samlet ad gangen og med behørig afstand. Det betyder, at tilskuere er velkomne - selvfølgelig med det forbehold, at vi ikke overskrider gældende forsamlingsforbud.

Der vil denne dag IKKE være kaffe/te til rådighed. Det bedes deltagerne selv medbringe.


14. juni 2020:
Vil du med til undervisning hos Anna Stenbeck, så er der en enkelt ledig plads den 28. juni. Henvend dig til Helle Morell, hvis du er interesseret i denne lektion.


9. juni 2020:
Vi glæder os til Annas besøg om små 3 uger. I den forbindelse har bestyrelsen over mails aftalt, at vi prøver med en arbejdsdag på banen på søndag, den 14. juni kl 09.00. Kom meget gerne og hjælp med at gøre banen og omgivelserne pæne til næste undervisningsdag. 

Vi ved, det er meget kort varsel, men det er lige den dag, de fleste i bestyrelsen kunne komme. Tölta er sædvanen tro vært med kaffe/te og morgenbrød samt kildevand til "det arbejdende folk".

Tag gerne redskaber med - f.eks. hakkejern, rive og/eller skovl. Håber, vi ses.


4. juni 2020:

Endelig en dejlig nyhed efter en lang nedlukning!
Vi kan nu glæde os over, at Anna kan komme til Bornholm igen, da hendes undervisning er anerkendelsesværdigt formål. Dvs. at undervisningen den 28. juni 2020 bliver til noget. 

Men selvfølgelig skal vi stadig alle passe på os selv og hinanden, og vi skal følge de gældende retningslinjer.

Da det er eneundervisning, burde vi ikke blive flere på banen, end vi kan overholde det nugældende forsamlingsforbud, hvor vi maks. må være 10 prs. samlet ad gangen og med behørig afstand. Det betyder, at undervisningen bliver uden tilskuere, med mindre der bliver ændret på, hvor mange vi må være samlet på banen på en gang.


1. juni 2020:

Et af vore medlemmer har i dag under hundeluftning i Vestermarie Plantage observeret spor efter hest(e) på de nye MTB-spor. På disse spor er der "Ridning forbudt", og det håber vi, at alle vore medlemmer overholder. Vi har fået oplyst, at man gerne må passere på tværs af sporet "i skridt", men ellers er disse spor no-go for ridende.


17. maj 2020:

Et af vore medlemmer har i dag ryddet op på dressurbanen, slået græsset og slæbt banen af. Vi opfordrer til, at man husker at rydde op efter sig, når man f.eks. sætter en springbane op.

I forbindelse med græsslåning er der observeret en del store huller i græsplænen, så vi opfordrer alle til at se sig godt for, så man ikke falder og/eller hestene kommer til skade i hullerne.


12. maj 2020:

Banen har de sidste dage stået med spring og kegler fremme på dressurbanen.

Dejligt, at vore medlemmer bruger banen, men vil I ikke nok rydde op efter jer, inden I tager hjem igen.

Vi går ud fra, at du, som har sat springene op, sørger for at pakke det hele sammen igen hurtigst muligt. På forhånd tak.


28. april 2020:

Den tunge beslutning om også at aflyse Annas undervisningsweekend i maj er nu truffet. Alle tilmeldte har fået mail herom.
Vi er så kede af det, men det kan ikke være anderledes, da ingen pt. ved, om og hvornår grænserne igen åbnes og, hvornår de gældende anbefalinger og udstukne regler ophæves.

Nu håber vi så, at sidste gang inden sommerferien, som er planlagt til søndag, den 28. juni 2020, kan gennemføres. I den forbindelse skal vi gøre opmærksom på, at der stadig er 2 ledige pladser i juni. Er du interesseret i en af pladserne, så skynd dig at kontakte Helle på mail eller sms. Kontaktoplysninger findes i dit Tölta-Nyt.


15. april 2020:

Flere aflysninger. Vi ser os nødsaget til også at aflyse både "Banearbejdsdagen" den 3. maj samt "Baneåbningsarrangementet", som skulle finde sted den 16. maj. Vi beklager, men vi kan og vil ikke risikere noget i disse corona-tider. Der vil først blive afholdt bestyrelsesmøde, når landet igen er normaliseret, så godt, som det lader sig gøre.

3. april 2020:
Så blev der også truffet beslutning om, at aflyse Annas undervisning i april. Alle tilmeldte har fået mail herom.
Så trist, men nok det mest fornuftige i denne tid. Vi krydser fingre for, at weekendkurset i maj kan gennemføres. Vi skulle helst have flere ryttere til at melde sig til dette weekendkursus. Så skynd dig at kontakte Helle, hvis du vil med.


2. april 2020:
I dag har vi truffet beslutning om, at aflyse det planlagte foredrag "Dressur med begge ben på jorden", da vi ikke vil risikere noget mht. evt. spredning af corona-virus. De tilmeldte har alle fået mail herom. Vi vil forsøge at finde en ny dato til efteråret.

Håber, I alle har det godt og, at I trods alt får nydt jeres heste i det gode vejr, vi heldigvis også har haft.

God påske og pas nu godt på jer selv og jeres kære.


19. marts 2020:

Efter alle de nyeste anbefalinger fra regeringen m.fl. har vi truffet den tunge beslutning, at også vores Anemonetur i år må aflyses. Vi følger udviklingen og ser, hvilken indflydelse den får på næste måneds aktiviteter. Det ser desværre lidt sort ud lige pt.

Læs også Dansk Islandshesteforenings pressemeddelelse HER.

Pas godt på jer selv og hinanden derude.


16. marts 2020:

I dag har Dansk Islandshesteforening sendt en mail ud, hvori de skriver:

 

Vil du være turleder på en ridetur i en af Danmarks 16 Naturperler?

 

Ridespor Danmark, Dansk Islandshesteforening og Dansk Rideforbund ønsker at sætte fokus på gode rideruter i Danmark, og på ridning som en sund, aktiv og naturnær måde at færdes i naturen.

 

Ridespor Danmark har fået støtte fra Vores Natur til at kvalificere turledere og få 500 ryttere på tur i naturperlerne.

 

Nu har vi brug for frivillige i ridelaug og i klubberne, der vil arrangere og gennemføre sjove, sikre og hensynsfulde rideture i naturen og hjælpe flere ryttere ud i naturen.

 

Hurtig tilmelding - Se mere HER.Indtil videre tilbyder vi stadig foredraget med Karina Watson Olsen den 23. april 2020.


Tilmelding kan kun foretages via Sporti.dk -

https://www.sporti.dk/event/activity.php?id=7176


med sidste tilmeldingsfrist den 7. april 2020. Det er aftalt med Karina, at vi ser, hvordan det hele udvikler sig, når vi har passeret den 1. april, så evt. aflysning vil finde sted den 2. april, hvorefter de tilmeldte i givet fald automatisk vil få deltagerbetalingen tilbage direkte fra Sporti.dk.


Tölta-medlemmer har fortrinsret på tilmeldingen til og med på søndag - derefter åbnes tilmelding for alle.


Dansk Islandshesteforening har i dag udsendt følgende pressemeddelelse


https://www.islandshest.dk/pressemeddelelse-dansk-islandshesteforening-bakker-op-om-regeringens-tiltag/13. marts 2020:

I forgårs aftes lukkede store dele af Danmark ned. Det medførte også en aflysning af den planlagte tur til Islandshästens Dag i Helsingborg, og i dag er det også endeligt bestemt, at undervisningen på søndag, den 15. marts 2020 IKKE gennemføres.
Alle tilmeldte har fået direkte besked.


7. marts 2020:

En af deltagerne til Annas undervisning den 15. marts (i MBR´s ridehal) er blevet forhindret, hvorfor vi har en plads på holdet til salg. Vil du være med, så skynd dig at skrive til info@tolta.dk.

6. marts 2020:

I dag er årets første blad udsendt til samtlige medlemmer. I bladet finder du bl.a. en invitation til foredrag den 23. april 2020


Vi sender invitation ud til ryttere på hele øen, gennem bl.a. rideklubberne og facebook og håber, at vi kan fylde arrangementet op. Se invitationen HER

Karina har lovet at tage lidt bøger med, som kan købes ved samme lejlighed.

Tilmelding kan kun foretages via Sporti.dk -

https://www.sporti.dk/event/activity.php?id=7176


Kun Tölta-medlemmer kan tilmelde sig den første uge - derefter åbnes tilmelding for alle.


3. marts 2020:

Næste arrangement er undervisningen den 15. marts, hvor vi er i MBR's ridehal fra kl. 10.00 til ca. 17.30. Det bliver godt at se Anna igen efter vinterpausen.

Den første gang er alle pladser optaget, men der er stadig ledige tider den 19. april, den 23.-24. maj og den 28. juni.

Årets første blad er på vej ud til medlemmerne med invitation til et spændende foredrag. Sæt X i kalenderen den 23. april kl. 19.00 og læs mere i dit blad, når det dumper ind i din mailboks.


Vi har modtaget en invitation fra Friluftsrådet i anledning af deres Kredsrepræsentantskabsmøde, hvor Lea Wermelin er gæstetaler.  Er du personligt medlem af Dansk Islandshesteforening og, vil du gerne arbejde med rytteres adgangsforhold i naturen, så kan du lade dig opstille som kredsrepræsentant for Dansk Islandshesteforening, da Per T Christensen efter mange år har besluttet, at han ikke genopstiller i år.  Se Friluftsrådets invitation HER

 

19. februar 2020:

I aftes holdt den nye bestyrelse sit første møde, hvor konstitueringen faldt på plads. I kan se bestyrelsens sammensætning HER.

Vi fik bl.a. sat dato på årets "Anemonetur" (22. marts) og banearbejdsdag (10. maj), som I kan læse om i næste nummer af Tölta-Nyt, ligesom der også vil komme flere oplysninger her på hjemmesiden senere. Husk, når du sætter kryds i kalenderen for disse 2 ture, at tjekke, at du også har sat X ved den 16. maj, hvor vi afholder "Baneåbningsarrangement" med grillhygge om aftenen.

Næste arrangement er undervisningen den 15. marts, hvor vi er i MBR's ridehal fra kl. 10.00 til ca. 17.30. Det bliver godt at se Anna igen efter vinterpausen.

Den første gang er alle pladser optaget, men der er stadig ledige tider den 19. april, den 23.-24. maj og den 28. juni.


10. februar 2020:

Ved den ordinære generalforsamling var der en enkel udskiftning i bestyrelsen, og vi fik 2 nye suppleanter. Den ny bestyrelse konstituerer sig, når de mødes i næste uge, men I kan allerede nu se, hvem der sidder i den ny bestyrelse HER.


Referatet og formandens beretning er nu lagt op på hjemmesiden.31. januar 2020:

Husk, at det er på tirsdag, den 4. februar 2020, at vi afholder ordinær  


GENERALFORSAMLING

18. januar 2020:

Så er der fuldt hus til undervisningen den 15. marts 2020, men du er velkommen til at kontakte Helle for at blive optaget på venteliste.


Næste weekend rides en Lumumbatur fra Tölta-banen. Det foregår den 26. januar 2020, hvor du skal tilmelde dig hos Ea - senest på onsdag. Se mere i Tölta-Nyt, som blev udsendt i december.

Pga. mailproblemer, blev indkaldelsen til generalforsamlingen først udsendt den 13. januar 2020, men stadig rettidigt jf. vore vedtægter. Håber, vi ses den 4. februar 2020 til: 


SMØRREBRØD & GENERALFORSAMLING


Husk at tilmelde dig på info@tolta.dk senest den 27. januar, hvis du vil spise smørrebrød sammen med alle os andre. Drikkevarer er for egen regning.

Og husk, at du skal have betalt kontingent INDEN kl. 19.00, når vi starter på den ordinære generalforsamling. Har du betalt over banken senere end den 29. januar 2020, bedes du medbringe dokumentation for indbetaling. 8. januar 2020:

Godt Nytår! Så er vi i gang igen. 


Årets første arrangement er en Lumumbatur fra Tölta-banen. Det foregår den 26. januar 2020, hvor du skal tilmelde dig hos Ea. Husk tilmelding til Ea senest den 22. januar, så vi ved, hvor meget cacao, der skal varmes op. Se mere i Tölta-Nyt, som blev udsendt i december.

Derefter håber vi, at vi kan friste vore medlemmer med både


SMØRREBRØD & GENERALFORSAMLING

Der er i dag udsendt indkaldelse til årets generalforsamling. Se indkaldelsen HER


Husk at tilmelde dig til Helle, hvis du ønsker at få undervisning af dygtige Anna Stenbeck, når hun igen kommer til Bornholm for at undervise vore medlemmer. Der er kun en enkelt plads tilbage, når Anna kommer den 15. marts 2020, men du skal nok skynde dig at tilmelde senest den 15. januar 2020. Venteliste bliver oprettet.

I april, maj og juni er der stadig ledige pladser hos Anna.