2019

Her kan du læse nyheder fra 201931. december 2019:

Årets sidste dag!
Alle medlemmer, sponsorer og alle, som følger vores hjemmeside ønskes et rigtigt godt nytår med tak for året, som er ved at rinde ud.


2. december 2019:

Årets sidste Tölta-Nyt er i dag udsendt til samtlige medlemmer.

I bladet kan du bl.a. læse om Julehyggearrangement den 15. december 2019, hvor tilmeldingsfristen er om en uge fra d.d.


Du kan også læse, at et af vore medlemmer har tilbudt at arrangere næste års første fællestur: Lumumbatur, som rides fra Töltas baneanlæg søndag, den 26. januar 2020 kl. 11.00. 

Vi ses.


10. november 2019:

Til årets Hubertustur var der 2 deltagere, som red ud på trods af regn og kulde. Kurt og Lene havde en skøn tur. Ved Hareløkkerne ventede både fleecedækkerne til de våde heste og kaffe og kage til rytterne. 


Næste arrangement er årets sidste undervisning, som foregår i MBR's ridehal søndag den 24. november 2019. 

Helle har fået nye datoer til undervisning med Anna Stenbeck næste år. Se i næste nummer af Tölta-Nyt, som forventes udsendt i starten af december. 

Husk, vi rider GLØGGTUR den 1. december 2019. Af hensyn til indkøb af gløgg og æbleskiver skal tilmelding ske til Helle senest den 25. november.


30. oktober 2019:

Der er i dag udsendt nyhedsbrev til samtlige medlemmer med bl.a. info omkring Hubertusturen, som rides fra Töltabanen på søndag, den 3. november 2019. Ryttere skal være klar til at ride kl. 11.00. Tilmelding skal ske til Kurt senest på fredag.

Bestyrelsen har sat datoen for næste års ordinære generalforsamling til den 4. februar 2020. Indkaldelsen vil blive udsendt på mail senest 3 uger før, men sæt allerede nu kryds i kalenderen. 

Efter søndagens undervisning i MBR's ridehal, har vi nu kun en enkelt lektion tilbage i år med dygtige Anna Stenbeck. Deltagerne i denne kontinuerlige undervisning har været rigtig glade for Annas undervisning, så Helle er ved at arrangere nye datoer for det kommende år.23. oktober 2019:

Så er det på søndag, at vi rykker ind i MBR's ridehal, når vi har undervisning med Anna Stenbeck.

Der er udsendt tidsplan til alle deltagere, og vi har rådighed over hallen fra kl. 10.00 til ca. kl. 17.00. Alle er velkomne til at kigge på.

Der vil blive bestilt ciabattaer fra Aakirkebyhallerne til frokost. Hvis du også vil have en med, skal du bestille hos Vips senest i dag - den 23. oktober 2019. Du kan vælge mellem flæskesteg, roastbeef, kylling og skinke/ost. De koster kr. 40,00 pr. stk (indkøbsprisen).


Der ligger nu billeder i Töltas galleri fra både årets Anna Stenbeck-undervisninger samt fra Baneåbningsarrangementet.


28. september 2019:

Så er det i morgen, at vi har undervisning på Töltabanen med Anna Stenbeck. Vi håber, vejret er med os dagen igennem, men vi skal nok for en sikkerhedsskyld have regntøj og evt. paraply med.

Banen er lukket for anden træning i tidsrummet mellem kl. 08.00 og ca. kl. 17.30, men alle er selvfølgelig velkomne til at komme og se på.

Der er købt lidt smørrebrød til frokost, og der er stadig nogle stykker til overs, hvis du er interesseret. De koster kr. 15,00 pr. stk.

Til undervisningen i november er der kommet et par afbud, så hvis du vil med, bedes du kontakte Helle.
 

8. september 2019:

Der blev forleden udsendt nyt Tölta-Nyt, hvilket betyder, at årets 2. blad er lagt op her på hjemmesiden.
Skulle der sidde et af vore medlemmer, som ikke har modtaget bladet, hører vi gerne fra vedkommende.

Den 29. september kommer Anna igen, og skemaet er fyldt op. Skulle du være interesseret, hvis der i sidste øjeblik kommer et afbud - sygdom er ingen herre over - så skriv til Helle, så vil du stå først på ventelisten.

Til undervisningen i oktober er der pt. en enkelt ledig plads, og i november er der helt fyldt op. 

Bestyrelsen glæder sig over, at disse 7 søndage og en weekend hen over året har været en succes, så vi forventer at fortsætte med denne form for kontinuerlig undervisning næste år.


 27. august 2019:

Sikke en dejlig dag på banen i søndags.
Vejret var flot, næsten for varmt, og efter sommerferien var 10 ekvipager klar til at genopfriske, bygge videre på og en enkelt startede som helt ny elev hos Anna Stenbeck. Tilskuere havde vi også, og glædeligt at ryttere også sætter sig bagefter og kigger på de øvrige. Det lærer man også af :)

Den 29. september kommer Anna igen, og skemaet er fyldt op, men der kan optages interesserede på venteliste, da ingen er herre over f.eks. sygdom. Således var der en enkelt, som i søndags i sidste øjeblik måtte melde fra.


Til undervisningen i oktober er der pt. en enkelt ledig plads, og i november er der helt fyldt op. Så skal du have en plads i år hos Anna, så skal du nok være hurtig til at kontakte Helle.


25. august:

Undervisning med Anna Stenbeck på Tölta-banen. Tilmelding og betaling senest den 25. juni 2019. Tovholder: Helle Morell. Banen er lukket for anden ridning/træning i tiden mellem kl. 10.00 og ca. kl. 17.30.


21. juli 2019:
Madpakketuren i dag er desværre aflyst. Der var kun en enkelt, som havde tilmeldt sig. Vedkommende har fået besked. God søndag til alle.


Vi har nu fuldt hold til undervisningen med Anna Stenbeck både den 25. august og den 29. september - der oprettes venteliste, så du kan stadig melde dig til Helle.


Der er endnu 2 pladser ledige til undervisningen i hhv. oktober og november.


Vore medlemmer ønskes en rigtig god sommer.


15. juli 2019:

Husk madpakketuren på søndag den 21. juli, hvor der rides fra Töltabanen kl. 10.00. Husk madpakke og drikkevarer. Tovholder er vores formand, Kurt.


26. juni 2019:

Bestyrelsen har holdt møde, og vi må med beklagelse orientere om, at det planlagte sommerarrangement - Loppemarked og sommerfest - desværre må aflyses pga. manglende tilslutning.

Til gengæld vil Kurt gerne være tovholder på en madpakketur, som er planlagt til søndag den 21. juli, hvor der rides fra Töltabanen kl. 10.00. Husk madpakke og drikkevarer.


17. juni 2019:

I går havde vi det sidste besøg af Anna Stenbeck inden sommerferien. En dejlig dag i skønt ridevejr, og med glade, tilfredse ryttere. 

Næste gang Anna kommer er den 25. august 2019, hvor der allerede er næsten fyldt op. Kun en plads er endnu ledig. Der bliver lavet venteliste, så meld dig endelig til Helle - se mere i dit Tölta-Nyt nr. 2/2019.


15. juni 2019:

Arrangørerne, som står for Töltas sommerarrangement den 6. juli 2019 på vores bane, har d.d. meddelt, at tilmeldingsfristen for at få en stand til dagens loppemarked er ændret til den 21. juni 2019, hvor de øvrige tilmeldinger også har deres deadline.


1. juni 2019:

Årets andet blad er i går udsendt til samtlige medlemmer. I bladet finder du bl.a. invitation til Töltas Hesteudstyrsloppemarked og Sommerfest.


30. maj 2019:

I lørdags var dagen for vores årlige baneåbningsarrangement, hvor i alt 12 ekvipager var tilmeldt. Vi havde en hyggelig og dejlig dag. Tak til alle, der var med til at gøre dagen så fantastisk - ikke mindst årets sponsorer.


Også tak til journalisten fra Bornholms Tidende, som kom forbi og som har skrevet en fin artikel, som blev bragt mandag, den 27. maj. Med journalistens tilladelse lægges artiklen ind her på hjemmesiden.

 

20. maj 2019:
Så er vi ved at være klar til Baneåbningsarrangement og Grillhygge på lørdag. Min. 12 ryttere har tilmeldt sig og om aftenen bliver vi omkring 25 til at hygge omkring grillen, hvor alle de flotte præmier skal uddeles.


Vi siger tak til de 24 sponsorer, som har valgt at støtte vores arangement. 

Vi regner med, at Healthy Horse Bornholm kommer på besøg midt på dagen og fortæller lidt om, hvad de kan tilbyde hesteejere, som gerne vil forkæle deres heste.

Der vil være mulighed for at købe en Super Aage med brød og en kop kaffe/te og/eller sodavand/vand. Vi håber, mange vil lægge vejen forbi og se vore ekvipager dyste i forskellige discipliner.


15. maj 2019:
HUSK - HUSK - HUSK 
Sidste tilmelding til Baneåbningsarrangement og/eller Grillhygge om aftenen den 25. maj er

SENEST i morgen, den 16 maj 2019

13. maj 2019:

Hvilken skøn weekend med besøg af Anna Stenbeck, som underviste 10 entusiastiske medlemmer på vores baneanlæg. Fantastisk at være vidne til, hvordan både heste og ryttere udvikler sig.

Lørdag aften var der teori, hvor Anna gennemgik og kommenterede videoer på de ryttere, som var mødt op. Derudover viste nogle gode øvelser, som vil kunne hjælpe til at gøre svage sider stærkere.


Næste gang, hun kommer, bliver søndag, den 16. juni, hvor der nu er fyldt op. Dvs. der er en enkelt ledig plads, som bestyrelsen er blevet enige om at bortlodde under spisningen i forbindelse med årets baneåbningsarrangement. Så måske skulle du skynde dig at melde til med hest til dagens opgaver og/eller aftenens grillhygge, hvor du altså har mulighed for at vinde en lektion til næste gang, Anna kommer til Bornholm eller en af de mange andre præmier, som de foreløbigt 18 sponsorer har skænket til Tölta.


Husk SIDSTE TILMELDING både til dagens program og/eller til aftenens grillhygge skal ske SENEST den 16. maj 2019. 


Se mere i invitationen til årets Baneåbningsarrangement, som er udsendt til samtlige medlemmer. Du kan også se invitation og klassebeskrivelser HER.


8. maj 2019:


I den kommenede weekend har vi både lørdag og søndag undervisning ved Anna Stenbeck. Derfor banen lukket for anden ridning/træning i undervisningstiden.


Lørdag rides der fra ca. kl. 10.30 til ca. kl. 17.30 afbrudt af frokost og kaffepause. Om søndagen starter vi kl. 09.00 og regner med, at banen igen er ledig omkring kl. 17.30. Alle deltagere har fået mail med deres tider. 

HUSK: at sandwiches til fællesfrokost (for egen regning) til lørdag og søndag kan bestilles hos Vips. Sidste frist er i dag kl. 15.00.

Forleden blev invitationen til årets Baneåbningsarrangement udsendt. Se invitation og klassebeskrivelser HER.


3. maj 2019:

Husk arbejdsdag på banen på søndag, den 5. maj 2019, kl. 09.00. Medbring gerne redskaber, f.eks. rive, hakkejern og/eller skovl.


Vi skal bl.a. have ordnet banen, hvor vi næste weekend igen byder velkommen til Anna Stenbeck, som skal undervise både lørdag og søndag.


Den 11. og 12. maj er banen således lukket for anden ridning/træning i undervisningstiden.


16. april 2019:

I dag er sidste frist for betaling til undervisningen den 16. juni, hvor Anna kommer sidste gang inden sommerferien.

Der er desværre kommet et par afbud, men det giver selvfølgelig plads til andre. Skal du med, så kontakt hurtigst muligt Helle Morell, som også kan svare på alle spørgsmål vedr. undervisningen.


Der var ikke så mange på Anemonetur, men vi har modtaget et par billeder fra Bettina, som var en af deltagerne. 


10. april 2019:

I dag var sidste tilmelding for deltagelse i årets Anemonetur med frokost i Ekkodalshuset.


I den forgangne weekend var der Icehorse Festival i Herning og i denne forbindelse blev en masse butikker besøgt. Så vi har fået en masse flotte gaver til vores "Baneåbningsarrangement".  Også her på øen er der fundet sponsorer, og mon ikke der kommer et par stykker mere på listen?

TAK til alle de fantastiske sponsorer.

Se alle vore dejlige sponsorer HER - og husk nu at støtte dem, så de måske også støtter os næste år. Og så håber vi at se rigtig

mange lørdag, den 25. maj 2019 til en hyggelig og festlig dag.


Husk også, at vi har banearbejdsdag søndag, den 5. maj, hvor vi mødes kl. 09.00. Vi skal have klargjort banen inden Anna kommer næste gang og inden Baneåbningsarrangementet.


3. april 2019:

I dag er der udsendt mail med opkrævning til de ryttere, som er tilmeldt Annas undervisning på Töltas baneanlæg i juni måned. Der er stadig et par ledige pladser den 16. juni, så kontakt hurtigst muligt Helle, hvis du ønsker at være med.


Husk også, at der rides Anemonetur fra banen lørdag, den 13. april. Kurt, som er tovholder, meddeler, at han han har lavet aftale med Ekkodalshuset, hvor frokosten bliver indtaget. Der bliver bestilt bord udenfor, så man kan holde øje med hestene, mens man spiser.


Af hensyn til bordbestillingen skal tilmelding til turen ske til Kurt senest onsdag, den 10. april.


Det er planlagt, at der rides fra banen kl. 11.00. Al henvendelse omkring Anemoneturen skal ske til Kurt.


Forleden fandt Helle og Þór de første anemoner på deres tur. (foto: Helle Morell)


2. april 2019:

Nu er det lige straks den 7. april, hvor vi igen får besøg af Anna Stenbeck, som skal undervise et hold Tölta-ryttere i MBR's ridehal.


Der er udsendt tidsplan til samtlige deltagere, og vil du se en bestemt rytter, må du kontakte rytteren for nærmere info om specifikt tidspunkt, idet vi ikke kan påtage os at skulle opdatere ifm evt. bytninger af tider, som rytterne aftaler indbyrdes.


Der rides i tidsrummet 10.30 - til ca. 16.40 med indlagt frokostpause (12.50-13.20) og kaffepause (15.05-15.35)


Alle er velkomne til at kigge forbi og se på. Der vil være højttaler sat op, så man kan følge Annas vejledninger til rytterne.


18. marts 2019:

Heldigvis blev færgen ikke aflyst 2 søndage i træk, så en lille flok på bare 6 Tölta-medlemmer tog turen til Islandshästens Dag i Helsingborg. Som sædvanligt en rigtig hyggelig dag med masser af skønne ekvipager, der dystede i Firmakeppni og i år med mange udstillere, hvor man kunne købe sig fattig.


Nu ser vi frem til, at foråret kommer med mindre blæst og lunere vejr. Næste arrangement er den 7. april, hvor der er undervisning ved Anna Stenbeck i MBR's ridehal.


9. marts 2019:

Vejret går sine egne veje, og i morgen har stormvejret resulteret i færgeaflysning, så vores undervisning med Anna Stenbeck ikke bliver til noget i denne omgang, idet hun tidligst kan være fremme ved 14-tiden. Øv, øv, øv. Men vi må bare glæde os til næste gang, som er i april måned.


Alle berørte har fået en mail omkring aflysningen. Vi beklager meget.


3. marts 2019:

Der er i dag udsendt Tölta-Nyt nr 1/2019 samt en opdateret medlemsliste til samtlige medlemmer. Skulle et af vore medlemmer ikke have modtaget mailen med disse dokumenter, så kontakt toltanyt@gmail.com - så vi kan kigge på det.


1. marts 2019:

Der ligger nu referat fra generalforsamlingen på hjemmesiden, og årets første blad er på vej ud til medlemmerne.


Det er forår og dejligt vejr, og lige om lidt er det tid for den første undervisningsdag med Anna Stenbeck. Der er sendt tidplan ud til samtlige deltagere. Undervisningen finder sted i MBR's ridehal den 10. marts 2019. Vi starter kl. 10.30 og slutter omkring kl. 17.00.


Der er også udsendt opkrævning til alle de tilmeldte til Annas weekendundervisning i maj måned.


20. februar 2019:

På grund af indtrufne omstændigheder har vi været nødt til at aflyse vores filmaften i denne omgang.

Vi må finde en aften på et andet tidspunkt. Rigtig ærgerligt, men vi håber, at opnå lige så stor tilslutning en anden gang.

Alle tilmeldte har fået besked - enten pr. tlf eller på mail.


14. februar 2019:

HUSK: absolut sidste frist, hvis du vil med ud at spise i forbindelse med vores filmaften, er

i dag - den 14. februar. Vi bliver mange, og vi skal have bestilt borde nok til os alle på Venezia,

så skynd dig at tilmelde, hvis du vil med til hyggeligt samvær søndag, den 24. februar.


generalforsamling er overstået. Referatet kommer på hjemmesiden, når det er er renskrevet

og godkendt af dirigenten. Vi kan oplyse, at bestyrelsen fortsætter uændret.


Der vil nu blive udsendt rykker for manglende kontingentbetaling. Hvis du ikke allerede har betalt for 2019,

er det altså ved at være sidste udkald, hvis du fortsat vil kunne ride på baneanlægget og, hvis du fortsat vil modtage blad og øvrigt nyt fra din lokalklub.


Vi er pt. 9, som tager turen til Helsingborg den 17. marts for at se på islandske heste ifm.

"ISLANDSHÄSTENS DAG". Vi sejler fra Rønne kl. 06.30 og er hjemme igen ved 22-tiden. Turen forventes at komme til

at koste maks. kr. 200 pr. deltager - inkl. billet, brændstof og indgangsbillet. Forplejning for egen regning.


Der er kommet nyhedsbrev fra Dansk Islandshesteforening.


4. februar 2019:

Der er i dag udsendt dagsorden til generalforsamlingen om 8 dage.


Husk, at kontingent skal være betalt, inden generalforsamlingen starter.


30. januar 2019:

Vi har i dag udsendt opkrævning til de 8, som er tilmeldt Anna Stenbecks undervisning den 7. april 2019. Der er endnu 2 pladser, som vi håber at få solgt til interesserede medlemmer. Vil du med på holdet, så kontakt hurtigst muligt kasserer@gtolta.dk.


Dagsorden til generalforsamlingen bliver snarest udsendt.


Husk også at tilmelde dig vores filmaften i Scala Gudhjem.


10. januar 2019:

Der er i dag udsendt nyhedsbrev til samtlige medlemmer med indkaldelse til ordinær generalforsamling, som finder sted:


Tirsdag, den 12. februar 2019 kl. 19.00 i stuehuset på Kannikegård, Rønnevej, Aakirkeby.


Husk at kontingententet skal være betalt, inden vi går i gang med generalforsamlingen. Kassereren sidder klar ca. ½ time før, hvis du ønsker at betale på selve aftenen.


Har du ikke modtaget nyhedsbrevet, så kontakt venligst toltanyt@gmail.com.Se også indkaldelsen til den ordinære generalforsamling HER.


2. januar 2019:

Hvilken stormende modtagelse af et nyt år. Håber ikke, I er blæst væk. Godt nytår til jer alle.


Der er sendt opkrævning ud til alle de, der er tilmeldt næste gang, der er undervisning ved Anna Stenbeck. Husk, der skal være betalt senest den 10. januar.


Husk også, at dit kontingent for 2019 jf. vore vedtægter skal være betalt 1. februar - dog tager kassereren mod kontant betaling på den ordinære generalforsamling, som finder sted den 12. februar.


Indkaldelse til generalforsamlingen forventes udsendt i næste uge, når bestyrelsen har holdt møde, men du kan allerede nu indsende evt. forslag, som ønskes behandlet på generalforsamlingen. Forslag skal jf. vedtægterne være bestyrelsen i hænde senest 14 dage før - dvs. i år er det den 29. januar 2019, at evt. forslag skal være fremsat.2. december 2018:

Gløggturen blev redet af 7 ryttere, som efter turen hyggede i skurvognen med gløgg/kaffe, æbleskiver og småkager.


Billeder kan ses i galleriet.


Bestyrelsen holdt møde i torsdags, hvor vi bl.a. hørte sidste nyt omkring næste års undervisning ved Anna Stenbeck. Annas undervisning er vældig populær, hvilket kan ses, når er allerede nu kun er få pladser ledige, som følger:


10. marts 2019:     venteliste oprettes

7. april 2019:          3 ledige pladser

11.-12. maj 2019:   1 ledig plads

16. juni 2019:          2-3 ledige pladser


Der vil blive oprettet ventelister, så meld dig endelig til.


Vil du være sikker på en plads, skal du nok ikke vente for længe. Der kan ikke tilmeldes via Facebook, men kun ved direkte henvendelse til Helle ved enten mail eller sms. Se nærmere i den udsendte invitation.
Der udbydes 3 søndage samt en weekend. Prisen vil være kr. 500 for en søndagslektion og kr.  1.000 for weekendundervisning.


Datoer for 1. halvår findes i kalenderen for 2019.


Helle Morell er tovholder på Anna Stenbecks undervisning.


Billeder fra 11. november kan ses i GALLERIET.


Kig i din mailboks og læs nyhedsbrevet.


7. november 2018:

På søndag kommer Anna Stenbeck igen for at undervise 10 Töltaryttere. Denne gang vil det foregå i ridehallen hos MBR i Aakirkeby. Undervisningen vil foregå i tiden kl. 10.30 til ca. kl. 17.00. Tilskuere er selvfølgelig velkomne.


4. november 2018:

Hubertusturen i morgen er desværre aflyst grundet manglende tilmeldinger. Vi prøver næste år igen.


Til gengæld er der fuldt hus til næste weekends undervisning ved Anna Stenbeck.26. oktober 2018:

Efter en lille ferie er jeres webmaster nu tilbage "på pinden".


Jeg har hørt, at den af Helle arrangerede undervisning med Anna Stenbeck blev en kæmpe succes, og alle glæder sig til, når Anna kommer næste gang - den 11. november 2018.


Nye datoer for undervisning ved Anna Stenbeck i 2019 er på vej.


Der er nyt fra Dansk Islandshesteforenings Uddannelsesudvalg. Læs nyhedsbrevet HER.


15. september 2018:

Har lagt et par ting ind i kalenderen for 2019. Tal i parantes ved måneden angiver, at der er arrangement den pågældende måned.5. september 2018:

Bestyrelsen har holdt møde og efterfølgende er Tölta-Nyt nr. 3/2018  udsendt til samtlige medlemmer på mail.


Læs bl.a. om arbejdsdag lørdag, den 6. oktober kl. 09.00. Dagen efter - søndag, den 7. oktober - er Eva turleder på en Madpakketur i Nordskoven.


Mødested er på grusvejen skråt overfor Sandegård, Haslevej, Rønne.


I oktober og november prøver vi også igen at tilbyde undervisning med Anna Stenbeck fra Sverige.


Og så inviteres der til 2 traditionsrige ture: Hubertus- og Glöggturen.


Læs mere i dit blad. God læselyst.4. september 2018:

Der er kommet nyhedsbrev fra Dansk Islandshesteforening - læs det HER.13. august 2018:

I dag har vi modtaget invitation til årets Hammershustur:


HAMMERSHUSTUR


Hammershustur lørdag den 8. september 2018 kl. 10.00.


Vi rider kl. 10 fra mig, Teglkåsvej 14, Helligpeder.

Efter rideturen er der frokost i Helligpeder.

Meld jer inden torsdag den 6. september til mig på

karlsenpetersen@gmail.com

Evabarrettkarlsen@gmail.com

Tlf. 56 96 47 98 eller 40 30 47 98.


P.S. Thor og jeg, når nok ikke at komme i god form, så turen bliver derefter.


Kærlig hilsen

Eva


3. august 2018:

Vi har fået og viderebringer herunder en invitation til en hyggelig dag i Nyker:


Kære tølta og jeres heste venner. Vi synes det kunne være rigtig hyggeligt at se jer på gyngeherred 31. Den 18. August kl. 14 til miljøtræning med forskellige forhindringer på banen. En tur gennem Nyker på hesteryg (miljøtræning). Lad os se hvor cool vores islændere er. Bagefter tænder vi op i grillen. Vi har salat dressing ketjup sennep barbecue. Vi har stole og borde. Resten skal selv medbringes. Vi har bokse, folde og et sted at binde hestene. Hvis I har ideer eller udstyr til miljøtræning må I meget gerne medbringe dette. Vi vil gerne være sikre på, at der kommer nogen, inden vi sætter det hele i gang og med hensyn til borddækning, derfor vil vi gerne have at vide om I kommer inden den. 14. august på 60474660

. Med venlig hilsen Bettina, Philip, Sisse


Godt intitiativ - håber, mange af vore medlemmer vil tage imod invitationen.


6. juli 2018:

Vi har modtaget nyhedsbrev fra Dansk Islandshesteforenings Sportskomite. Læs det HER.


God sommer til jer alle.


9. juni 2018:

Med lidt forsinkelse er Tölta-Nyt nr. 2 nu udsendt til samtlige medlemmer. Fortsat rigtig god sommer til jer alle.


23. maj 2018:

Kom nu naturryttere. Bak op om Mies gode tiltag med en ridetur på stranden, inden der lukkes for ridning sommeren over. I morgen er sidste frist, hvis aftalen omkring fællestransport og fællesspisning skal holdes.


20. maj 2018:

Der er siden sidste bestyrelsesmøde indkøbt en ny plæneklipper til at slå græsset ved og omkring baneanlægget, men vi mangler frivillige, som vil hjælpe med at holde græsset nede. Der blev købt en maskine, som skulle være let at betjene for alle, så nu er der ingen undskyldning mere. Send venligst en mail til webmaster@tolta.dk og fortæl, hvilke uger, du kan slå græsset.  Se "Græsslåningsskemaet" HER.


17. maj 2018:

Der er lagt billeder i Galleriet fra vores Baneåbningsarrangement.


Næste arrangement i klubben er planlagt til den 27. maj (tilmelding senest den 24. maj):


15. maj 2018:

For 10 dage siden afholdt vi det årlige Baneåbningsarrangement. På selve dagen kom der desværre nogle frameldinger, men alligevel stillede hele 13 ekvipager op til hygge og sjov.


Der vil komme en historie med de forskellige resultater i næste blad, som gerne skulle blive udsendt omkring den 1. juni.


En af de frameldte var vores formand, Kurt, som desværre havde en ufrivillig afsidning, der gik slemt udover hans knæ. I første omgang lød tilbagemeldingen på en slem fibersprængning, men 2 dage blev Kurt indlagt med et meget dårligt knæ, som han i skrivende stund stadig venter på den planlagte operation. Uheldet betyder desværre, at det varer nogen tid, før vi igen ser Kurt til hest, og det betyder, at bestyrelsen har måttet ændre lidt i de på sidste bestyrelsesmøde lagte planer.


Mere herom udsendes senere i dag i et nyhedsbrev.


Vi ønsker Kurt en hurtig og rigtig god bedring, og glæder os til, når han igen er frisk på nye ture rundt om på øen.


2. maj 2018:

Så er tilmeldingsfristen til årets Baneåbningsarrangement nået. Maden er købt ind, og de sidste forberedelser er i gang.


Der er tilmeldt hele 15 ekvipager (og 2 "måske") og om aftenen bliver vi 28 omkring grillen. Rosetter og præmier fra vore sponsorer uddeles under aftenens grillhygge. Tak til vore sponsorer, som er: Sponsorer 2018


Vi håber, rigtig mange vil kigge forbi banen på lørdag, den 5. maj og heppe på de deltagende og måske købe en kop kaffe eller en sodavand i "Café Skurvognen".


Vi starter med formandens velkomst kl. 10.00. Vi ses vel.


Se programmet med ca.-tider HER 24. april 2018:

Om 4 dage er det sidste tilmeldingsfrist - på info@tolta.dk - til det årlige baneåbningsarrangement.

På nuværende tidspunkt er der tilmeldt i alt 10 heste - og yderligere 5-6 har givet udtryk for, at de tilmelder sig med hest. Så det tegner til at der bliver god aktivitet på banen den 5. maj.


Vi har også fået tilsagn om flotte præmier fra nogle sponsorer, og måske kommer der et par stykker ekstra til. Sponsorlisten vil blive opdateret hen ad vejen.


22. april 2018:

Ih, hvor var vi mange i dag til arbejdsdagen på vores allesammens baneanlæg.

Hele 17 voksne medlemmer, 2 voksne ikke-medlemmer og 2 medhjælpende børn mødte frem og gav banen en tiltrængt overhaling. Hvor var det dejligt, at vi kunne mønstre så mange. Der blev fældet et par træer (efter aftale og tilladelse fra skovfogeden), så vi kunne få de efterhånden 18 år gamle tøjrbomme udskiftet. Banen blev hakket og revet, sten blev fjernet og lidt nyt stenmel kørt på. Og krattet mellem dressur- og ovalbane blev ryddet ned, så dommeren har mulighed for at se rytterne på den kortside også. :)


Der blev fejet og vasket borde og stole i skurvognen, men vi nød det gode vejr ude på græsset i kaffepausen.


Det var så skønt at se så mange knokle for at vi bliver klar til Baneåbningen den 5. maj.


Fra bestyrelsen skal lyde en kæmpe tak til alle både medlemmer og ikke-medlemmer, som brugte denne flotte søndag på baneanlægget.


Se billeder fra dagen i galleriet.


Desværre er der ikke kommet tilmeldinger nok til undervisningsweekend med Anna Worm i juni, så dette arrangement bliver ikke til noget. De tilmeldte får direkte besked.


19. april 2018:

Husk, at det er i morgen, det er sidste tilmeldingsfrist, hvis du vil have undervisning af Anna Worm i juni måned.


Husk også at vi har arbejdsdag på banen på søndag, hvor banen skal ordnes, så den er klar til årets Baneåbningsarrangement.


Her skal du melde til på info@tolta.dk - senest den 28. april, hvis du vil deltage med hest. Og du skal også huske at tilmelde dig fællesspisningen om aftenen. Læs mere HER.


2. april 2018:

Så fik vi overstået en 1. april, hvor især vejret drillede - uden at det var en aprilsnar. I går havde vi snestorm, i dag skinner solen over det smukke, vinterlige landskab.Husk at melde dig til Vips, hvis du ønsker at deltage i undervisningsweekenden i juni med Anna Worm. Fristen for tilmelding er sat til den 20. april 2018.


Vi har fået en invitation fra lokalklubben Stella, som holder til i det syd- og sdr. jyske område. De inviterer til arrangement på Rømø med mulighed for overnatning og hygge i pinseferien. Se invitationen HER.


Den 14. april afholdes "Bornholms største GRAVEL RIDE" - og nej, det har ikke noget med heste at gøre. Det er derimod et helt nyt motionsløb på cykel, som foregår i Almindingen med start og mål ved Rytterknægten. Cykelløbet starter kl. 10,00 og skulle være slut omkring 13-tiden.


Skal du ud at ride lørdag, den 14. april i samme tidsrum, kan du med fordel vælge et andet sted end lige det område.


26. marts 2018:

I går var vi i alt 9, der fulgtes til en sjov og hyggelig dag i Helsingborg Ridhus, hvor den svenske lokalklub afholdt sit 20 Islandshästens Dag-arrangement. Bl.a. var der en clinic med Caspar Hegardt, som forklarede, hvordan han træner sin heste til de topheste, som de er.


Vi har modtaget nyt fra Dansk Islandshesteforenings Klubkomite, som kan læses HER.


16. marts 2018:

Der er kommet nyhedsbrev fra DI's Sportskomite - læs det HER.


11. marts 2018:

De første tilmeldinger til weekend undervisning med Anna G Worm i juni er tikket ind. :) Skal du med, så vær opmærksom på tilmeldingsfristen, som er 20. april 2018.


8. marts 2018:

Så er årets første blad udsendt til samtlige medlemmer. Skulle du ikke have modtaget dit eksemplar, så tøv ikke med at skrive til toltanyt@gmail.com


Kalenderen er opdateret.


2. marts 2018:

Årets første blad er på trapperne, men afventer lige bestyrelsesmødet i næste uge, så vi kan få de sidste nyheder med, når bladet udsendes. Håber, I alle har det godt ude i snemasserne.


26. februar 2018:

Om en måned - den 25. marts 2018 - er der igen Islandshästens Dag i Helsingborg, og vi kan vist godt sige, at det er blevet en tradition, at vi er en flok, som fylder et par biler og kører derover til hestehygge. I år fejrer Gandur og IHD 20 års jubilæum, så der er lagt op til fest.


Vi tager morgenfærgen søndag, den 25. marts kl. 06.30 og er hjemme igen ved 22-tiden. Turen plejer at koste ml. kr. 250 og 300 pr. person - inkl. indgangsbilletten. Vil du være med, så kontakt hurtigst muligt Vips, som koordinerer mht. biler. Lige nu har vi 2 biler til rådighed. Til den ene håber vi at finde en passager, som kan lægge BIZZ til, så vi kan gøre turen så billig som mulig.


Kontakt Vips for yderligere info.


1. februar 2018:

OBS - OBS - OBS:

Vi har modtaget en oplysning fra Hjemmeværnskompagni Hasle, som holder øvelse i terrænet omkring vores baneanlæg på Glasvejen. De oplyser, at der vil forekomme skydning med våben i området.


Øvelsen foregår 23. FEB kl. 18 til 24. FEB kl. 17.


De har lovet at gøre alt for ikke at efterlade sig spor, og de håber, det ikke kommer til at genere vore evt. rideaktiviteter.


29. januar 2018:

Vores formand gennem de sidste 5 år har af private årsager valgt at stoppe fra den 28. januar for at hellige sig egne heste og familien. Det betyder, at fra i dag er Kurt Jensen fungerende formand, og 1. suppleant, Henriette Jensen, er rykket ind i bestyrelsen indtil vores generalforsamling den 20. februar, hvor vi håber at se mange af vore medlemmer.


Bestyrelsen holder møde den 8. februar, hvor vi vil kigge på evt. modtagne forslag. Fristen for indsendelse af forslag er den 6. februar 2018.2. januar 2018:

Godt Nytår - vi håber, I alle er kommet godt og sikkert gennem årsskiftet.


Husk, at det årlige kontingent forfalder den 1. februar. Hvis ikke før, så ses vi vel til den ordinære generalforsamling på Kannikegård den 20. februar. Indkaldelsen, som blev udsendt med blad nr. 4 i december 2017, kan ses HER.