Nyheder gennem året


Tölta- Bornholms Islandshesteforening

- lokalklub under Dansk Islandshesteforening


Velkommen til Töltas hjemmeside

Her vil du kunne følge lidt med i, hvad der sker i islandshesteverdenen på Bornholm mv.


Herunder finder du de seneste nyheder  fra din lokalklub

For ældre nyheder - klik på årstallet


Nyheder fra 2018           Nyheder fra 2017       


Nyheder fra 2016           Nyheder fra 2015


15. juli 2019:

Husk madpakketuren på søndag den 21. juli, hvor der rides fra Töltabanen kl. 10.00. Husk madpakke og drikkevarer. Tovholder er vores formand, Kurt.


26. juni 2019:

Bestyrelsen har holdt møde, og vi må med beklagelse orientere om, at det planlagte sommerarrangement - Loppemarked og sommerfest - desværre må aflyses pga. manglende tilslutning.

Til gengæld vil Kurt gerne være tovholder på en madpakketur, som er planlagt til søndag den 21. juli, hvor der rides fra Töltabanen kl. 10.00. Husk madpakke og drikkevarer.


17. juni 2019:

I går havde vi det sidste besøg af Anna Stenbeck inden sommerferien. En dejlig dag i skønt ridevejr, og med glade, tilfredse ryttere. 

Næste gang Anna kommer er den 25. august 2019, hvor der allerede er næsten fyldt op. Kun en plads er endnu ledig. Der bliver lavet venteliste, så meld dig endelig til Helle - se mere i dit Tölta-Nyt nr. 2/2019.


15. juni 2019:

Arrangørerne, som står for Töltas sommerarrangement den 6. juli 2019 på vores bane, har d.d. meddelt, at tilmeldingsfristen for at få en stand til dagens loppemarked er ændret til den 21. juni 2019, hvor de øvrige tilmeldinger også har deres deadline.


1. juni 2019:

Årets andet blad er i går udsendt til samtlige medlemmer. I bladet finder du bl.a. invitation til Töltas Hesteudstyrsloppemarked og Sommerfest.


30. maj 2019:

I lørdags var dagen for vores årlige baneåbningsarrangement, hvor i alt 12 ekvipager var tilmeldt. Vi havde en hyggelig og dejlig dag. Tak til alle, der var med til at gøre dagen så fantastisk - ikke mindst årets sponsorer.


Også tak til journalisten fra Bornholms Tidende, som kom forbi og som har skrevet en fin artikel, som blev bragt mandag, den 27. maj. Med journalistens tilladelse lægges artiklen ind her på hjemmesiden.

 

20. maj 2019:
Så er vi ved at være klar til Baneåbningsarrangement og Grillhygge på lørdag. Min. 12 ryttere har tilmeldt sig og om aftenen bliver vi omkring 25 til at hygge omkring grillen, hvor alle de flotte præmier skal uddeles.


Vi siger tak til de 24 sponsorer, som har valgt at støtte vores arangement. 

Vi regner med, at Healthy Horse Bornholm kommer på besøg midt på dagen og fortæller lidt om, hvad de kan tilbyde hesteejere, som gerne vil forkæle deres heste.

Der vil være mulighed for at købe en Super Aage med brød og en kop kaffe/te og/eller sodavand/vand. Vi håber, mange vil lægge vejen forbi og se vore ekvipager dyste i forskellige discipliner.


15. maj 2019:
HUSK - HUSK - HUSK 
Sidste tilmelding til Baneåbningsarrangement og/eller Grillhygge om aftenen den 25. maj er

SENEST i morgen, den 16 maj 2019

13. maj 2019:

Hvilken skøn weekend med besøg af Anna Stenbeck, som underviste 10 entusiastiske medlemmer på vores baneanlæg. Fantastisk at være vidne til, hvordan både heste og ryttere udvikler sig.

Lørdag aften var der teori, hvor Anna gennemgik og kommenterede videoer på de ryttere, som var mødt op. Derudover viste nogle gode øvelser, som vil kunne hjælpe til at gøre svage sider stærkere.


Næste gang, hun kommer, bliver søndag, den 16. juni, hvor der nu er fyldt op. Dvs. der er en enkelt ledig plads, som bestyrelsen er blevet enige om at bortlodde under spisningen i forbindelse med årets baneåbningsarrangement. Så måske skulle du skynde dig at melde til med hest til dagens opgaver og/eller aftenens grillhygge, hvor du altså har mulighed for at vinde en lektion til næste gang, Anna kommer til Bornholm eller en af de mange andre præmier, som de foreløbigt 18 sponsorer har skænket til Tölta.


Husk SIDSTE TILMELDING både til dagens program og/eller til aftenens grillhygge skal ske SENEST den 16. maj 2019. 


Se mere i invitationen til årets Baneåbningsarrangement, som er udsendt til samtlige medlemmer. Du kan også se invitation og klassebeskrivelser HER.


8. maj 2019:


I den kommenede weekend har vi både lørdag og søndag undervisning ved Anna Stenbeck. Derfor banen lukket for anden ridning/træning i undervisningstiden.


Lørdag rides der fra ca. kl. 10.30 til ca. kl. 17.30 afbrudt af frokost og kaffepause. Om søndagen starter vi kl. 09.00 og regner med, at banen igen er ledig omkring kl. 17.30. Alle deltagere har fået mail med deres tider. 

HUSK: at sandwiches til fællesfrokost (for egen regning) til lørdag og søndag kan bestilles hos Vips. Sidste frist er i dag kl. 15.00.

Forleden blev invitationen til årets Baneåbningsarrangement udsendt. Se invitation og klassebeskrivelser HER.


3. maj 2019:

Husk arbejdsdag på banen på søndag, den 5. maj 2019, kl. 09.00. Medbring gerne redskaber, f.eks. rive, hakkejern og/eller skovl.


Vi skal bl.a. have ordnet banen, hvor vi næste weekend igen byder velkommen til Anna Stenbeck, som skal undervise både lørdag og søndag.


Den 11. og 12. maj er banen således lukket for anden ridning/træning i undervisningstiden.


16. april 2019:

I dag er sidste frist for betaling til undervisningen den 16. juni, hvor Anna kommer sidste gang inden sommerferien.

Der er desværre kommet et par afbud, men det giver selvfølgelig plads til andre. Skal du med, så kontakt hurtigst muligt Helle Morell, som også kan svare på alle spørgsmål vedr. undervisningen.


Der var ikke så mange på Anemonetur, men vi har modtaget et par billeder fra Bettina, som var en af deltagerne. 


10. april 2019:

I dag var sidste tilmelding for deltagelse i årets Anemonetur med frokost i Ekkodalshuset.


I den forgangne weekend var der Icehorse Festival i Herning og i denne forbindelse blev en masse butikker besøgt. Så vi har fået en masse flotte gaver til vores "Baneåbningsarrangement".  Også her på øen er der fundet sponsorer, og mon ikke der kommer et par stykker mere på listen?

TAK til alle de fantastiske sponsorer.

Se alle vore dejlige sponsorer HER - og husk nu at støtte dem, så de måske også støtter os næste år. Og så håber vi at se rigtig

mange lørdag, den 25. maj 2019 til en hyggelig og festlig dag.


Husk også, at vi har banearbejdsdag søndag, den 5. maj, hvor vi mødes kl. 09.00. Vi skal have klargjort banen inden Anna kommer næste gang og inden Baneåbningsarrangementet.


3. april 2019:

I dag er der udsendt mail med opkrævning til de ryttere, som er tilmeldt Annas undervisning på Töltas baneanlæg i juni måned. Der er stadig et par ledige pladser den 16. juni, så kontakt hurtigst muligt Helle, hvis du ønsker at være med.


Husk også, at der rides Anemonetur fra banen lørdag, den 13. april. Kurt, som er tovholder, meddeler, at han han har lavet aftale med Ekkodalshuset, hvor frokosten bliver indtaget. Der bliver bestilt bord udenfor, så man kan holde øje med hestene, mens man spiser.


Af hensyn til bordbestillingen skal tilmelding til turen ske til Kurt senest onsdag, den 10. april.


Det er planlagt, at der rides fra banen kl. 11.00. Al henvendelse omkring Anemoneturen skal ske til Kurt.


Forleden fandt Helle og Þór de første anemoner på deres tur. (foto: Helle Morell)


2. april 2019:

Nu er det lige straks den 7. april, hvor vi igen får besøg af Anna Stenbeck, som skal undervise et hold Tölta-ryttere i MBR's ridehal.


Der er udsendt tidsplan til samtlige deltagere, og vil du se en bestemt rytter, må du kontakte rytteren for nærmere info om specifikt tidspunkt, idet vi ikke kan påtage os at skulle opdatere ifm evt. bytninger af tider, som rytterne aftaler indbyrdes.


Der rides i tidsrummet 10.30 - til ca. 16.40 med indlagt frokostpause (12.50-13.20) og kaffepause (15.05-15.35)


Alle er velkomne til at kigge forbi og se på. Der vil være højttaler sat op, så man kan følge Annas vejledninger til rytterne.


18. marts 2019:

Heldigvis blev færgen ikke aflyst 2 søndage i træk, så en lille flok på bare 6 Tölta-medlemmer tog turen til Islandshästens Dag i Helsingborg. Som sædvanligt en rigtig hyggelig dag med masser af skønne ekvipager, der dystede i Firmakeppni og i år med mange udstillere, hvor man kunne købe sig fattig.


Nu ser vi frem til, at foråret kommer med mindre blæst og lunere vejr. Næste arrangement er den 7. april, hvor der er undervisning ved Anna Stenbeck i MBR's ridehal.


9. marts 2019:

Vejret går sine egne veje, og i morgen har stormvejret resulteret i færgeaflysning, så vores undervisning med Anna Stenbeck ikke bliver til noget i denne omgang, idet hun tidligst kan være fremme ved 14-tiden. Øv, øv, øv. Men vi må bare glæde os til næste gang, som er i april måned.


Alle berørte har fået en mail omkring aflysningen. Vi beklager meget.


3. marts 2019:

Der er i dag udsendt Tölta-Nyt nr 1/2019 samt en opdateret medlemsliste til samtlige medlemmer. Skulle et af vore medlemmer ikke have modtaget mailen med disse dokumenter, så kontakt toltanyt@gmail.com - så vi kan kigge på det.


1. marts 2019:

Der ligger nu referat fra generalforsamlingen på hjemmesiden, og årets første blad er på vej ud til medlemmerne.


Det er forår og dejligt vejr, og lige om lidt er det tid for den første undervisningsdag med Anna Stenbeck. Der er sendt tidplan ud til samtlige deltagere. Undervisningen finder sted i MBR's ridehal den 10. marts 2019. Vi starter kl. 10.30 og slutter omkring kl. 17.00.


Der er også udsendt opkrævning til alle de tilmeldte til Annas weekendundervisning i maj måned.


20. februar 2019:

På grund af indtrufne omstændigheder har vi været nødt til at aflyse vores filmaften i denne omgang.

Vi må finde en aften på et andet tidspunkt. Rigtig ærgerligt, men vi håber, at opnå lige så stor tilslutning en anden gang.

Alle tilmeldte har fået besked - enten pr. tlf eller på mail.


14. februar 2019:

HUSK: absolut sidste frist, hvis du vil med ud at spise i forbindelse med vores filmaften, er

i dag - den 14. februar. Vi bliver mange, og vi skal have bestilt borde nok til os alle på Venezia,

så skynd dig at tilmelde, hvis du vil med til hyggeligt samvær søndag, den 24. februar.


Årets generalforsamling er overstået. Referatet kommer på hjemmesiden, når det er er renskrevet

og godkendt af dirigenten. Vi kan oplyse, at bestyrelsen fortsætter uændret.


Der vil nu blive udsendt rykker for manglende kontingentbetaling. Hvis du ikke allerede har betalt for 2019,

er det altså ved at være sidste udkald, hvis du fortsat vil kunne ride på baneanlægget og, hvis du fortsat vil modtage blad og øvrigt nyt fra din lokalklub.


Vi er pt. 9, som tager turen til Helsingborg den 17. marts for at se på islandske heste ifm.

"ISLANDSHÄSTENS DAG". Vi sejler fra Rønne kl. 06.30 og er hjemme igen ved 22-tiden. Turen forventes at komme til

at koste maks. kr. 200 pr. deltager - inkl. billet, brændstof og indgangsbillet. Forplejning for egen regning.


Der er kommet nyhedsbrev fra Dansk Islandshesteforening.


4. februar 2019:

Der er i dag udsendt dagsorden til generalforsamlingen om 8 dage.


Husk, at kontingent skal være betalt, inden generalforsamlingen starter.


30. januar 2019:

Vi har i dag udsendt opkrævning til de 8, som er tilmeldt Anna Stenbecks undervisning den 7. april 2019. Der er endnu 2 pladser, som vi håber at få solgt til interesserede medlemmer. Vil du med på holdet, så kontakt hurtigst muligt kasserer@gtolta.dk.


Dagsorden til generalforsamlingen bliver snarest udsendt.


Husk også at tilmelde dig vores filmaften i Scala Gudhjem.


10. januar 2019:

Der er i dag udsendt nyhedsbrev til samtlige medlemmer med indkaldelse til ordinær generalforsamling, som finder sted:


Tirsdag, den 12. februar 2019 kl. 19.00 i stuehuset på Kannikegård, Rønnevej, Aakirkeby.


Husk at kontingententet skal være betalt, inden vi går i gang med generalforsamlingen. Kassereren sidder klar ca. ½ time før, hvis du ønsker at betale på selve aftenen.


Har du ikke modtaget nyhedsbrevet, så kontakt venligst toltanyt@gmail.com.Se også indkaldelsen til den ordinære generalforsamling HER.


2. januar 2019:

Hvilken stormende modtagelse af et nyt år. Håber ikke, I er blæst væk. Godt nytår til jer alle.


Der er sendt opkrævning ud til alle de, der er tilmeldt næste gang, der er undervisning ved Anna Stenbeck. Husk, der skal være betalt senest den 10. januar.


Husk også, at dit kontingent for 2019 jf. vore vedtægter skal være betalt 1. februar - dog tager kassereren mod kontant betaling på den ordinære generalforsamling, som finder sted den 12. februar.


Indkaldelse til generalforsamlingen forventes udsendt i næste uge, når bestyrelsen har holdt møde, men du kan allerede nu indsende evt. forslag, som ønskes behandlet på generalforsamlingen. Forslag skal jf. vedtægterne være bestyrelsen i hænde senest 14 dage før - dvs. i år er det den 29. januar 2019, at evt. forslag skal være fremsat.2. december 2018:

Gløggturen blev redet af 7 ryttere, som efter turen hyggede i skurvognen med gløgg/kaffe, æbleskiver og småkager.


Billeder kan ses i galleriet.


Bestyrelsen holdt møde i torsdags, hvor vi bl.a. hørte sidste nyt omkring næste års undervisning ved Anna Stenbeck. Annas undervisning er vældig populær, hvilket kan ses, når er allerede nu kun er få pladser ledige, som følger:


10. marts 2019:     venteliste oprettes

7. april 2019:          3 ledige pladser

11.-12. maj 2019:   1 ledig plads

16. juni 2019:          2-3 ledige pladser


Der vil blive oprettet ventelister, så meld dig endelig til.


Vil du være sikker på en plads, skal du nok ikke vente for længe. Der kan ikke tilmeldes via Facebook, men kun ved direkte henvendelse til Helle ved enten mail eller sms. Se nærmere i den udsendte invitation.